Президентът на смятаната за една от най-развитите страни в Африка Ботсвана

...
Президентът на смятаната за една от най-развитите страни в Африка Ботсвана
Коментари Харесай

Най-развитата страна в Африка заплаши Германия да й прати 20 хиляди слона да видят какво е да се живее с тези животни

Президентът на считаната за една от най-развитите страни в Африка Ботсвана заплаши, че ще прати 20 000 слона на Германия, с цел да видят управляващите в европейската страна какво е да се живее с тези животни.

Поводът за заканата стана концепцията на министерството на околната среда на Германия за въвеждане на по-строги ограничения и даже възбрана за импорт на ловни титли, съобщи Би Би Си, цитира БТВ.

Групите за отбрана на правата на животните настояват, че трофейният лов – отстрелването на животно и прибирането на главата или кожата вкъщи като трофей, е нечовечен и би трябвало да бъде неразрешен.

Президентът на Ботсвана Мокгвеци Масиси съобщи пред немски медии, че това единствено ще докара до обедняване на хората в страната му. Той изясни, че броят на слоновете се е нараснал вследствие на напъните за запазване на природата, а ловът е оказал помощ да се управлява броят им.

Германците би трябвало да „ живеят дружно с животните, по метода, по който се пробвате да накарате нас. Това не е смешка “, съобщи той пред немския вестник Bild.

Ботсвана е дом на към една трета от международната популация на слонове, или близо 130 000 от тях. Според президента обаче те унищожават парцели по селата, ядат насажденията на фермерите им и даже има случаи на стъпкани хора.

Затова страната дава 8000 животни на Ангола и предлага стада на Мозамбик. Ето за какво и офертата към Германия не е смешка.

„ Много е елементарно да си седиш в Берлин и да имаш мнение по нашите работи в Ботсвана. Ние плащаме цената за опазването на тези животни за света “, добавя ботсванския президент.

„ Ако толкоз ги харесвате, апелирам, приемете този подарък от нас “, приканва той.

Страната му забрани трофейния лов на слонове през 2014 година, само че през 2019 година го позволи още веднъж след настояванията на локалните.

Сега Ботсвана издава годишни квоти за отстрел, с които се обезпечават приходи на локалните и ловът се държи под надзор. Намаляването на ловците би довело до беднотия и бракониерство, са претекстовете на президента.

Говорителка на министерството на околната среда в Берлин съобщи пред организация Агенция Франс Прес, че Ботсвана не е изразила никакви опасения пред Германия по този въпрос. Въпреки това министерството продължава да води диалози с африканските страни, наранени от разпоредбите за импорт, в това число Ботсвана, сподели говорителката.

Австралия, Франция и Белгия са измежду страните, които са забранили търговията с ловни титли.

През март и английските депутати гласоподаваха в поддръжка на възбраната, само че към момента не е призната като закон. Властите в южноафриканската страна стачкуваха против това и предизвестиха Лондон, че може да получи 10 000 слона, които да настани в Хайд Парк – един от най-големите паркове в централната част на града.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР